Cum creezi reclame eficiente pe Facebook

Facebook Ads este unul dintre cele mai la îndemână instrumente pe care le poți folosi pentru a-ți promova afacerea sau a-ți testa ideea. Ca să fie eficient și să îți aducă rezultatele dorite, la început trebuie să ai în vedere câteva lucruri foarte importante. Află care sunt ele din cursul susținut de Dani Matei, marketer online.

Una dintre cele mai populare rețele de socializare în care tu îți promovezi afacerea este Facebook. De câțiva ani, avem la îndemână instrumentul Facebook Ads, pentru ca tu să îți poți promova afacerea mai eficient.  

Cum creezi o reclamă eficientă

Primul ingredient de care avem nevoie pentru campanii de Facebook mai eficiente este un landing page optimizat.

Ce înseamnă asta? Este pagina de destinație pe care tu trimiți utilizatorii Facebook în momentul în care ei dau click pe reclama ta. Pe această pagină, ei ar trebui să găsească informații suplimentare despre produsul sau serviciul pe care tu îl vinzi, argumente suplimentare pentru care ei să facă această achiziție, dar și un mesaj clar de acțiune care să îi îndemne să cumpere sau să completeze formularul de interes, disponibil pe pagina de destinație.

Al doilea ingredient din rețeta noastră pentru reclame Facebook eficiente este pagina de ”Mulțumesc!” de pe website-ul tău.

Acolo, utilizatorii vor fi redirecționați după ce au făcut o achiziție sau au completat formularul de interes pentru produsul sau serviciul tău.

Al treilea ingredient despre care discutăm astăzi este instrumentul avansat de gestionare al reclamelor Facebook, Power Editor (în prezent Business Manager).

O cale ușoară prin care să poți ajunge la Power Editor este chiar aici: https://www.facebook.com/business/a/online-sales/power-editor.

Al patrulea ingredient din rețeta noastră este Facebook Pixel.

Acesta este un script similar cu acela de la Google Analytics (dacă ești familiar cu el) și se instalează pe website-ul nostru, permițându-ne astfel să urmărim activitatea utilizatorilor înregistrați pe Facebook, atunci când sunt pe website-ul nostru. Mai exact, putem să vedem care sunt utilizatorii care au intrat pe website și au ajuns pe pagina de ”Mulțumesc!”, respectiv au făcut o vânzare, sau cei care au ajuns pe website, dar îl părăsesc fără să facă nicio acțiune.

Tocmai am pregătit cele 4 ingrediente pentru rețeta noastră prin care să obținem vânzări mai multe prin intermediul reclamelor Facebook. Este momentul oportun să începem implementarea pașilor, astfel încât, începând chiar de astăzi, să obții vânzări cu ajutorul reclamelor Facebook.

Pasul 1: în setarea campaniilor Facebook Ads, obiectivul acestora trebuie să fie ”Clicks to website” și nu ”post engagement” sau clasicul boost. De ce? Ei bine, Facebook va livra reclamele tale acelor persoane care sunt predispuse să dea click pe reclama ta și nu doar like sau comentariu.

În pasul 2 vom folosi două ingrediente despre care am discutat mai devreme, anume pagina de ”Mulțumesc!” și Facebook Pixel. Astfel, cu ajutorul Pixel-ului Facebook, vom urmări care sunt utilizatorii de Facebook care ajung pe pagina de ”Mulțumesc!”, respectiv cei care au cumpărat sau au completat formularul de interes pentru produsul sau serviciul tău.

Ce se întâmplă după ce rulezi primele campanii

Ai rulat deja primele campanii de Facebook Ads și ești mulțumit de rezultate. Îți dorești, însă, reclame mai eficiente. Ce înseamnă mai eficiente? Fie cu același buget să reușești să aduci mai mulți clienți, fie să scalezi – să investești sume mai mari pentru a atrage și mai mulți clienți.

Este momentul oportun să introducem testele A/B în ecuație. Un test A/B înseamnă că vom modifica o singură variabilă a unei reclame Facebook și vom încerca să vedem care dintre ele este mai eficientă. Ca să îți dau un exemplu, fie păstrezi grupul de targetare, textul reclamei, dar schimbi imaginea, fie păstrezi grupul de targetare și imaginea, dar schimbi textul reclamei, fie păstrezi reclama cu totul, adică imaginea și textul, dar schimbi grupul de targetare.

Astfel, vei avea posibilitatea să observi care dintre aceste tipuri de reclame este mai eficientă pentru obiectivul tău de vânzare sau de completare a formularului de interes. La sfârșit, vei lua decizia în funcție de unde este costul tău de achiziție cel mai bun. Atenție! Nu te uita doar la costul per click, pe tine te interesează costul de achiziție al unui nou client.

Am o veste nu tocmai bună pentru tine. Statisticile spun că doar 1% dintre vizitatorii website-ului tău cumpără sau își exprimă interesul pentru produsul sau serviciul tău.

Ce se întâmplă cu ceilalți 99%? Folosind instrumentul Facebook Pixel, putem crea o audiență custom, iar astfel, livrăm reclame doar pentru cei care ți-au vizitat deja website-ul, dar care nu au făcut o achiziție sau care nu au completat formularul de interes.

Pentru ei, vom crea apoi reclame care să le ofere un motiv în plus pentru care să cumpere. De exemplu, le creștem încrederea pe care o au în produsul sau serviciul nostru, oferind o perioadă de probă sau garanția returnării produsului dacă acesta nu este conform cerințelor pe care ei le aveau. De asemenea, le putem oferi o reducere de preț celor care deja au vizitat website-ul nostru și nu au făcut o achiziție sau, de ce nu, să limităm în timp oferta pe care noi o avem disponibilă.

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail