10 afaceri s-au lansat prin crowdfunding la PitchDay 2019!

Curios să afli care au fost cele 10 afaceri care și-au lansat campaniile de crowdfunding în noiembrie 2019? Află din articolul de mai jos:

Pe 5 noiembrie 2019, la Startarium PitchDay, cele 10 startup-uri absolvente Startarium Crowdfunding Makeathon au putut fi vizitate în propria zonă expo dedicată.

Îi vei cunoaște pe fondatori, le vei descoperi produsele/serviciile și vei putea cumpăra în avans cadourile de Crăciun, ajutând în același timp 10 antreprenori la început de drum să își pună afacerile pe picioare.


Cine sunt cei 10 absolvenți Startarium Crowdfunding Makeathon

La începutul acestei toamne strigam tare #tepuisifaci și demaram Startarium Crowdfunding Makeathon - o provocare adresată tuturor celor cu o idee de afacere și ambiție să o vadă lansată.

Peste 250 de înscrieri mai târziu și aproape 2 luni de definit idei și lucru individual, i-am ales pe cei 10 ce au intrat în ultima etapă: #MakeathonWeekend! Pe 2-3 noiembrie - fix înainte de Startarium PitchDay - cei 10 își vor finaliza campaniile de crowdfunding împreună cu echipa de specialiști a Makeathonului și le vor publica oficial pe platforma de crowdfunding integrata în Startarium.

Apoi, pe 5 noiembrie, la Startarium PitchDay, vei putea să îi cunoști pe inițiatori, să le vezi produsele și să le auzi poveștile. Dar până atunci, să le urăm tuturor felicitări, spor și multă energie!

1. ARTelier - Proiectul ARTelier #UPcycledARTistic are ca scop reciclarea vestimentara a denimului și a altor materiale rezultate din industria textilă. 

Prin design și pictură manuală creăm piese unicat sau în ediție limitată, pentru cei ce au curaj să iasă în evidență.  Site | Facebook

2. Lyria - Ateliere experiențiale haute-couture do it yourself Lyria 

Alege să îți acorzi câteva ore doar pentru tine, vino la atelierele haute-couture DIY și creează-ți geanta si/sau accesoriile preferate, singur! Vei învăța să coși după o tehnică haute-couture folosită de couturierii francezi, îți vei alege pielea sau pluta și modul în care pui în opera accesoriile, pentru a-ți crea geanta sau accesoriile unicat. Site | Facebook 

3. POM - POM [ Port Originea cu Mine ] își propune să fie primul brand din România gândit să dea viață unui demers identitar printr-un produs de îmbrăcăminte concentrat pe binele celui ce-l poartă. 

Purtând POM vorbești în limba ta, exprimi lucruri despre cultura ta, despre identitatea ta. Prima manifestare POM este sub forma unor tricouri cu certificări de sustenabilitate, produse etic, cu grijă față de mediu și față de clienți, peste care aplicăm un design original românesc.  

4. Prototeep - un spațiu de lucru pentru persoanele interesate de desen computerizat și producție / printare 3D, unde acestea să se poată documenta și dezvolta profesional având acces la cursuri ținute de profesori specializați, la reviste și cărți din domeniu, la atmosfera dintr-un atelier de prototipare rapidă.

Protoeep este școală dedicată clarificării conceptelor precum CAD, design, model 3D sau prototip, în contextul digitalizării și înțelegerii procesului prin care lumea se construiește în jurul nostru. Site | Facebook 

5. Recul - Recul vine de la remediu cultural și înseamnă: Recul Theater - o sală de teatru cu 140 de locuri în care se vor juca spectacole de teatru, spectacole de improvizație, sketch comedy și muzical, Recul Cafe-bar - spațiu de socializare în care ne vom aduna înainte și după evenimentele Recul și Recul School - o școală despre tine care oferă cursuri de teatru de improvizație, actorie și învățare intuitivă. Toate într-o fostă hală industrială de 850 de mp aproape de Timpuri Noi pe Splaiul Unirii 160. Facebook 

6. Roomzia - comunitate online, specializată în design de interior și cu activitate în toată țara, care conectează designeri și furnizori cu persoane care vor să-și amenajeze locuința. 

Roomzia este noul tau loc de întâlnire cu designerii care te vor ajuta să-ți amenajezi locuința pe stilul tău, al întregii familii sau al prietenilor, dacă îți place să îi ai des în preajma ta. Site | Facebook 

7. Rubik Agile School - o școală alternativă bazată pe modelul de educație Agile Learning (Self-Directed Learning), o comunitate de învățare auto-dirijată în care copiii cu vârste între 3-6 ani si 7-14 ani au libertatea de a lua decizii responsabile, au o voce în timp ce contribuie activ la construirea propriului spațiu de învățare și dezvoltare. 

Creăm un spațiu în care relațiile și încrederea sunt fundația comunității, iar copiii se simt în siguranță, iubiți și fericiți. Site | Facebook 

8. Spinoa - Inspir este o mini-fermă de spirulină care te ajută să crești cu ușurință acest super-aliment proaspăt si gustos direct de acasă. Site | Facebook 

9. Taste the Drama - Jocul care foloșeste conceptul triunghiul dramei din psihologie ca să te învețe codul din spatele interacțiunilor umane. 

Te joci, înveți, observi comportamentele jucătorilor și devii conștient de ale tale. Poți să Taste the Drama?

10. Wooba - folosește design inteligent, tehnologie de printare 3d și lemn reciclat să creeze jucării educative, corpuri de iluminat și mobiler. De asemenea, vine în ajutorul creatorilor de toate vârstele pentru a da formă ideilor lor, prin expertiză în proiectare, design și prototipare. Site | Facebook 

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail