Cum poți obține finanțare pentru startup-ul tău?

Cum știi care este cea potrivită pentru tine, în ce moment, care sunt avantajele și dezavantajele fiecăreia? În Startarium găsești răspunsuri utile despre finanțare.

Să obții finanțarea de care ai nevoie pentru startup-ul tău nu este lucru ușor, însă ai la îndemână mai multe surse pe care le poți accesa. Cum știi care este cea potrivită pentru tine, în ce moment, care sunt avantajele și dezavantajele fiecăreia? În Startarium găsești răspunsuri utile despre finanțare.

Noțiuni de bază

În primul rând, îți recomandăm să citești acest articol unde vei descoperi 7 noțiuni financiare cu care este important să te familiarizezi. Vei înțelege mai bine , de exemplu, ce reprezintă marja brută, gradul de concentrare sau valoarea unui client.

Creditul bancar de finanțare

Dacă te gândești că soluția potrivită este un credit, poate ar trebui să știi cum să îți stabilești relația cu banca in general, de ce să ții cont când o alegi  și care sunt serviciile de care poți beneficia. Te invităm să urmărești acest curs susținut de Cătălin Vasile, Head of Advisory Channels Management, ING Bank!

Un articol util despre creditul bancar pentru startup-uri este și acesta, care îți va răspunde la întrebări precum Ești eligibil pentru un credit? Cât te va costa? Cine poate lua credite și de ce documente ai nevoie?

Dacă nu îndeplinești condițiile impuse de bancă pentru a lua un credit, poate vrei să iei în considerare leasingul financiar sau operațional. Am scris în acest articol cum să te pregătești pentru un leasing și care sunt sectoarele care se pretează cel mai bine la finanțarea exclusiv prin leasing.

Investiții de la Business Angels

O altă direcție pe care o poți urma este să pitch-uiești business-ul tău unui investitor. Vei avea sprijinul cuiva care are experiență și te poate ajuta chiar cu recomandări, dar trebuie să știi cum să prezinți afacerea investitorului și cum să setezi relația cu acest business angel. Anna Heijker și Sergiu Neguț au susținut cursuri pe această temă, pe care te invităm să le urmărești cu atenție și chiar să te conectezi cu ei ca mentori.

Crowdfunding: finanțare prin vânzări în avans

Dacă afacerea ta este încă în stadiul de idee sau prototip, prin derularea unei campanii de crowdfunding vei obține nu doar validare din piață, ci și finanțare chiar din partea viitorilor tăi clienți, care aleg să îți plătească în avans pentru a susține implementarea ideii tale.

Pe platforma de crowdfunding Startarium, antreprenorii au strâns până acum aproape 100.000 EUR de la peste 1000 de susținători. În acest articol am adunat toate informațiile de care ai nevoie înainte de a începe o campanie de crowdfunding.

Orice metodă de finanțare ai alege pentru startup-ul tău, mentoratul, resursele educaționale sau platforma de crowdfunding îți stau la dispoziție oricând, gratuit, pe Startarium. În plus, la final de an, urmează o nouă ediție Startarium PitchDay, competiția de pitch-uri cu premii de 100.000 de euro!

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail