Romanian Agrifood Startups

Romanian Agrifood Startups Overview Report include maparea startupurilor românești din industria agroalimentară implicate în inovația industriei.

Romanian Agrifood Startups Overview Report este un raport complex, realizat de Impact Hub Bucharest și Activize, cu sprijinul EIT Food și Microsoft for Startups Founders Hub care include maparea startupurilor românești din industria agroalimentară  implicate în inovația industriei.

În contextul unei nevoi crescute pentru creșterea capacității agricole prin practici sustenabile, folosirea tehnologiei în această industrie este un subiect important pe agenda guvernelor europene și în organismele dedicate ale Uniunii Europene. În egală măsură, aceasta este și o oportunitate pentru antreprenorii care lucrează deja la astfel de soluții și care pot primi sprijin instituțional sau finanțare.

Astfel, Romanian Agrifood Startups – Overview Report 2023, ajunsă la a treia ediție, este un instrument care vine să sprijine aceste inițiative și să ajute dezvoltarea unor proiecte noi, pentru că sectorul de startupuri din agrifood este într-un stadiu foarte incipient. Acest lucru se reflectă în numărul de startupuri care există, valoarea rundelor de finanțare atrase de acestea și numărul de programe și comunități locale dedicate acestor verticale de business.


Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail